Τσαντίλα για τυρί, από 100% βαμβακερό ύφασμα, ελληνικού υφαντουργείου.
Χαρακτηριστικά της τσαντίλας τυριού 150 εκατοστών:
- Ιδανική για να στραγγίζετε το πήγμα τυριού πριν το φορμάρισμα.
- Επίσης, εάν φτιάχνετε vegan/φυτικό τυρί ή πιο μαλακό κατσικίσιο τυρί, θα χρειαστείτε τσαντίλα/τουλπάνι για το πλάσιμο του τυριού.
- Μπορεί να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές, καθιστώντας την μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.
- Εκτός από το τυρί, η τσαντίλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το στράγγισμα άλλων τροφίμων, όπως ροφήματα ξηρών καρπών, χυμούς φρούτων και αφεψήματα βοτάνων.
- Κατάλληλη για επαφή με τρόφιμα.
- Διάσταση: 150×150 εκατοστά
Η τσαντίλα τυροκομίας, γνωστή και ως τουλουπάνι ή βαμβακερό πανί στραγγίγματος, είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε τυροκόμο, ερασιτέχνη ή επαγγελματία.
Χρησιμοποιείται για το στράγγισμα του τυροπήγματος, το οποίο αποτελεί το βασικό βήμα στην παρασκευή τυριών όπως η φέτα, το μυζήθρα, το ανθότυρο, η γραβιέρα, και πολλά άλλα.
Η τσαντίλα θα πρέπει ιδανικά να είναι βαμβακερή τετράγωνη και όχι μάλλινη ή ραμμένη σε σχήμα κώνου (τύπου βλάχικη), η οποία δύσκολα καθαρίζεται αλλά και το τυρί τρίβεται και συσκευάζεται ανομοιόμορφα.
Η τσαντίλα αφαιρείται αφότου σφίξει το τυρί, μετά από στράγγισμα μερικών ωρών.
Δείτε τα υπόλοιπα εργαλεία για να φτιάξετε τυρί εδώ: : Αξεσουάρ τυροκομίας