Η παραδοσιακή πήλινη γάστρα είναι το καλύτερο σκεύος μαγειρικής για όσους αναζητούν ένα παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος και θέλουν να απολαύσουν γευστικά και υγιεινά φαγητά.
Χαρακτηριστικά της βαθιάς πήλινης γάστρας 4,5 λίτρων:
- Η βαθιά πήλινη γάστρα είναι ελληνικής κατασκευής και ενδείκνυται τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση.
- Έχει ψηθεί στους 1.100 °C και αντέχει για χρήση σε υψηλές θερμοκρασίες, άνευ ορίου.
- Έχει ένδειξη καταλληλότητας τροφίμων και κατασκευάζεται από εγκεκριμένο υάλωμα και πιστοποιημένο πηλό, ο οποίος συμμορφώνεται με όλες τις ισχύουσες οδηγίες και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Ιδανική για οικογενειακά τραπέζια.
- Ο πηλός έχει αλκαλικό ph, και ως εκ τούτου μειώνει σημαντικά το επίπεδο οξύτητας των τροφών, δρώντας ως φυσική αποτοξίνωση.
- Διαστάσεις: 29X12.5
- Χωρητικότητα: 4.5Lt (6 μερίδες)
Χαρακτηριστικά και οφέλη:
- Φυσικό υλικό: Ο πηλός επιτρέπει στα φαγητά να μαγειρεύονται ομοιόμορφα και διατηρεί τη φυσική τους γεύση.
- Αντοχή: Τα πήλινα σκεύη είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά χρόνια.
- Ευελιξία: Κατάλληλο για όλους τους τύπους φούρνου και για τζάκι.
- Υγιεινό μαγείρεμα: Ο πηλός δεν απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες στα τρόφιμα κατά το μαγείρεμα.
- Παραδοσιακό και αυθεντικό: Προσθέτει μια πινελιά παραδοσιακής κουζίνας σε κάθε γεύμα.
- Ιδανικό για σιγομαγειρεμένα φαγητά, όπως μοσχαράκι κοκκινιστό στη γάστρα, γιουβέτσι στη γάστρα, αρνάκι στη γάστρα, φακές στη γάστρα και άλλα κυριακάτικα μαμαδίστικα φαγητά.
Tips για σωστή χρήση και φροντίδα της πήλινης γάστρας:
- Πριν από την πρώτη χρήση, θα πρέπει να αφήσετε την πήλινη γάστρα (εξωτερικά το κάτω μέρος όπου δεν υπάρχει υάλωμα) να μουλιάσει σε νερό, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Τις πρώτες 5 – 6 φορές να πλένετε το σκεύος μόνο με ζεστό νερό και σόδα φαγητού.
- Μη χρησιμοποιείτε συμπυκνωμένα απορρυπαντικά.
- Ακατάλληλη για πλυντήριο πιάτων.
- Να αποφεύγετε την τοποθέτηση της πήλινης γάστρας, ενώ είναι άδεια, πάνω σε φωτιά.
- Προτείνεται το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά.
- Τέλος, πριν την αποθήκευση της πήλινης γάστρας, θα πρέπει να τη στεγνώνετε καλά και να την αποθηκεύετε χωρίς το καπάκι, για την αποφυγή μούχλας.
Κατάλληλη για μαγείρεμα σε:
- Παραδοσιακό φούρνο
- Ξυλόφουρνο
- Φούρνο κτιστό
- Ξυλόσομπα και Φούρνο ξυλόσομπας
- Φούρνο υγραερίου και Φλόγα υγραερίου
- Ηλεκτρικό φούρνο
- Φούρνο μικροκυμάτων
- Ανοιχτή φωτιά camping
- Τζάκι και Φλόγα τζακιού
- Φλόγα φυσικού αερίου
Ακατάλληλη για μαγείρεμα σε:
- Ηλεκτρική εστία
Δείτε τα υπόλοιπα μεγέθη εδώ: Παραδοσιακές πήλινες γάστρες