Αν αναζητάτε ένα σκεύος μαγειρέματος που συνδυάζει την παράδοση με την υγιεινή και την ποιότητα, το πήλινο τσουκάλι είναι μια εξαιρετική επιλογή.
Χαρακτηριστικά του βαθιού πήλινου τσουκαλιού 7,5 λίτρων:
- Το βαθύ πήλινο τσουκάλι είναι ελληνικής κατασκευής και ενδείκνυται τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση.
- Έχει ψηθεί στους 1.100 °C και αντέχει για χρήση σε υψηλές θερμοκρασίες, άνευ ορίου.
- Έχει ένδειξη καταλληλότητας τροφίμων και κατασκευάζεται από εγκεκριμένο υάλωμα και πιστοποιημένο πηλό, ο οποίος συμμορφώνεται με όλες τις ισχύουσες οδηγίες και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Το πήλινο τσικάλι είναι ιδανικό για να απολαύσετε ένα καλομαγειρεμένο και νόστιμο φαγητό, εξοικονομώντας ενέργεια.
- Το πήλινο τσουκάλι είναι ένα σκεύος, που διατηρεί τη γεύση και την ποιότητα του φαγητού αναλλοίωτα.
- Ο πηλός έχει αλκαλικό pH και ως εκ τούτου, μειώνει σημαντικά το επίπεδο οξύτητας των τροφών, δρώντας ως φυσική αποτοξίνωση.
- Διαστάσεις: Φ27 Υ22
- Χωρητικότητα: 7,5Lt
Χαρακτηριστικά και οφέλη:
- Φυσικό υλικό: Ο πηλός επιτρέπει στα φαγητά να μαγειρεύονται ομοιόμορφα και διατηρεί τη φυσική τους γεύση.
- Ανθεκτικότητα: Τα πήλινα σκεύη είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά χρόνια.
- Πολυχρηστικότητα: Κατάλληλο για όλους τους τύπους φούρνου και για τζάκι.
- Υγιεινό μαγείρεμα: Ο πηλός δεν απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες στα τρόφιμα κατά το μαγείρεμα.
- Παραδοσιακό και αυθεντικό: Προσθέτει μια πινελιά παραδοσιακής κουζίνας σε κάθε γεύμα.
- Αρκετά βαθύ: Ιδανικό για χυλωμένα όσπρια, γιουβέτσι, ρεβιθάδα, οσπριάδα και άλλα φαγητά που απαιτούν σιγοβράσιμο.
Tips για σωστή χρήση και φροντίδα του πήλινου σκεύους:
- Πριν από την πρώτη χρήση, θα πρέπει να αφήσετε το τσουκάλι (εξωτερικά το κάτω μέρος όπου δεν υπάρχει υάλωμα) να μουλιάσει σε νερό, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Τις πρώτες 5 – 6 φορές να πλένετε το σκεύος μόνο με ζεστό νερό και σόδα φαγητού.
- Αντενδείκνυνται τα συμπυκνωμένα απορρυπαντικά και το πλυντήριο πιάτων.
- Να αποφεύγετε την τοποθέτηση του, ενώ είναι άδειο, πάνω σε φωτιά.
- Προτείνεται το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά.
- Τέλος, πριν την αποθήκευση του πήλινου τσουκαλιού, θα πρέπει να το στεγνώνετε καλά και να το αποθηκεύετε χωρίς το καπάκι, για την αποφυγή μούχλας.
Κατάλληλο για μαγείρεμα σε:
- Παραδοσιακό φούρνο
- Ξυλόφουρνο
- Φούρνο κτιστό
- Ξυλόσομπα και Φούρνο ξυλόσομπας
- Φούρνο υγραερίου και Φλόγα υγραερίου
- Ηλεκτρικό φούρνο
- Φούρνο μικροκυμάτων
- Ανοιχτή φωτιά camping
- Τζάκι και Φλόγα τζακιού
- Φλόγα φυσικού αερίου
Ακατάλληλο για μαγείρεμα σε:
- Ηλεκτρική εστία
Συχνές ερωτήσεις:
Τι είναι το πήλινο τσουκάλι;
Ένα πήλινο τσουκάλι είναι ένα παραδοσιακό σκεύος μαγειρέματος, κατασκευασμένο από φυσικό πηλό. Διαθέτει μεγάλο βάθος και είναι εξαιρετικό για σιγομαγείρεμα.Το αργό μαγείρεμα αναδεικνύει καλύτερα τη γεύση και το άρωμα του φαγητού και μειώνει την ανάγκη για πρόσθετα καρυκεύματα ή σάλτσες.
Δείτε τη συλλογή με τις πήλινες γάστρες εδώ: Παραδοσιακές πήλινες γάστρες