Μαντεμένια ψηστιέρα-γκριλιέρα με ανοξείδωτο αναδιπλούμενο – αποσπώμενο χερούλι από την εταιρεία Lava.
Χαρακτηριστικά του ατομικού μαντεμένιου σχαροτήγανου:
- Το μαντεμένιο σχαροτήγανο είναι ένα σκεύος για υγιεινά και διαιτητικά γεύματα.
- Ψήστε κρέας, ψάρι και ό,τι άλλο θέλετε με ευκολία σε αυτή την μαντεμένια ψηστιέρα η οποία αναπτύσσει γρήγορα υψηλή θερμοκρασία χάρη στην κατασκευή και το υλικό της!
- Τα μαντεμένια σχαροτήγανα μπορούν να φτάσουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για το ψήσιμο μπριζόλας.
- Ιδανικό σκεύος και για σερβίρισμα, χάρη στις εξαιρετικές του δυνατότητες συγκράτησης της θερμότητας.
- Η πτυσσόμενη και αποσπώμενη λαβή του μαντεμένιου τηγανιού είναι πολύ πρακτική γιατί εξοικονομεί χώρο στο ντουλάπι της κουζίνας και το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε φούρνο!.
- Η επιφάνεια μαγειρέματος με ραβδώσεις απομακρύνει το λίπος από το φαγητό.
- Κατάλληλη για εστίες υγραερίου, ηλεκτρικές, κεραμικές, επαγωγικές, φούρνο, κάρβουνα και απευθείας σε φωτιά.
- Τα μαντεμένια σχαροτήγανα είναι σχεδόν άφθαρτα με σωστή φροντίδα.
- Μπορούν να διαρκέσουν για γενιές.
- Διαστάσεις: Φ23
Το μαντεμένιο σχαροτήγανο είναι ένα στιβαρό σκεύος μαγειρικής κατασκευασμένο από χυτοσίδηρο.
Είναι γνωστό για την αντοχή του, την ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας και την ικανότητά του να διατηρεί υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν ιδανικό για ψήσιμο κρέατος, ψαριών και λαχανικών σε έντονη φωτιά.
Συχνές ερωτήσεις:
Τι είναι το μαντέμι;
Το μαντέμι ή αλλιώς χυτοσίδηρος είναι ένα παράξενο μείγμα, πολύ ανθεκτικό και συνάμα ευαίσθητο.
Ακόμη, είναι εξαιρετικά αντιδραστικό, πράγμα που σημαίνει, ότι μπορεί σκουριάσει πολύ εύκολα.
Πρόκειται για κάτι πολύ φυσιολογικό, οπότε μην το πετάξετε! Η επίστρωση του μαντεμένιου σκεύους μπορεί να ανανεωθεί ατελείωτες φορές, ενώ η πατίνα του γίνεται καλύτερη με τη χρήση.
Με κατάλληλη φροντίδα το μαντεμένιο σκεύος μπορεί να επανέλθει και να γίνει σαν καινούριο.
Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστό seasoning!
Πώς γίνεται το seasoning;
- Πλένουμε το μαντεμένιο σκεύος με λίγο σαπούνι και ζεστό νερό. Εάν έχει σκουριάσει παίρνουμε την ειδική ανοξείδωτη αλυσίδα-scrubber που είναι ιδανική για τον καθαρισμό των μαντεμένιων σκευών, και το τρίβουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
- Στεγνώνουμε πολύ καλά το μαντεμένιο σκεύος σας με μια χαρτοπετσέτα ή με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι, αμέσως μετά το πλύσιμο.
- Εφαρμόζουμε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα φυτικού λαδιού σε ολόκληρο το μαντεμένιο σκεύος, μέσα και έξω.
- Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις, στην κατάλληλη θερμοκρασία, (μεγαλύτερη του σημείο καπνού), και τοποθετούμε μέσα το μαντεμένιο τηγάνι, ή την κατσαρόλα, ανάποδα. Έπειτα από μια ώρα, σβήνουμε το φούρνο χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα.
Μετά το πέρας δύο ωρών, το μαντεμένιο σκεύος θα έχει παγώσει και θα είναι αρκετά δροσερό για να το χειριστείτε.
Tip: Τοποθετήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από το μαντεμένιο σκεύος για τυχόν σταγόνες λαδιού, που μπορεί να στάξουν.
Δείτε την υπόλοιπη συλλογή από μαντεμένιες γκριλιέρες εδώ: Σχαροτήγανα Lava
Σημείο καπνού διάφορων φυτικών ελαίων.
Έλαια | Σημείο καπνού (οC) |
Κραμβέλαιο | 204 |
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | 207 |
Παρθένο ελαιόλαδο | 210 |
Λινέλαιο | 107 |
Σογιέλαιο | 232 |
Ηλιέλαιο | 227 |
Αραβοσιτέλαιο | 232 |
Έλαιο αβοκάντο | 249 |