Ιδέες για εύκολα σνακ για το σχολείο

Το σχολείο ξεκίνησε και μαζί του η αναζήτηση για υγιεινά και νόστιμα σνακ που θα δώσουν ενέργεια στα παιδιά και θα τα κρατήσουν συγκεντρωμένα. Εδώ θα βρεις 15 ιδέες για γρήγορα και εύκολα σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα, είτε με ελάχιστη προετοιμασία το πρωί και να τα πάρει το παιδί μαζί του στο σχολείο.

γρηγορα σνακ για το σχολειο
Η δημιουργία ελκυστικών γευμάτων μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να κατανοήσουν τη σημασία της ποικιλίας στη διατροφή τους.

Το αυγό είναι το μυστικό συστατικό για μια μέρα γεμάτη ενέργεια!

15 ιδέες για γρήγορα και υγιεινά snack για το σχολείο

  1. Αυγό. Το Νο1 στη λίστα μου είναι αδιαμφισβήτητα το αυγό. Ο βασιλιάς του πρωινού! Φουλ πρωτεΐνη και το πιο εύκολο και γρήγορο γεύμα για να ετοιμάσω για τα παιδιά το πρωί. Με λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο, έχουμε ένα θρεπτικό και νόστιμο πρωινό! Εγώ προτιμώ τα αυγά ορτυκιού, μιας και περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη. Μάθε τα πάντα για τα αυγά εδώ: ΑΥΓΟ Ή ΑΒΓΟ;
  2. Ρολάκι αυγού. Είτε αλμυρό είτε γλυκό.
    Συνταγή για το ρολό αυγού: Χτυπάς ένα αυγό και τηγανίζεις σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι καρύδας ή βούτυρο κλαριφιέ. Ψήνεις και από τις 2 πλευρές και έτοιμο! Γεμίζεις με ό,τι αγαπάει ο μικρός μας φίλος. Η πρότασή μου για την αλμυρή εκδοχή είναι τυρί κρέμα και αβοκάντο ενώ για τη γλυκιά, φουντουκοβούτυρο με μέλι. Αν θες να μάθεις πως φτιάχνεται το βούτυρο κλαριφιέ μπες εδώ: ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΛΑΡΙΦΙΕ
  3.  Ομελέτα φούρνου. Αγαπημένη επιλογή των πολυάσχολων μαμάδων και μπαμπάδων. Μπορείς να προσθέσεις διάφορα λαχανικά αλλά και κοτόπουλο ή συκώτι, μετατρέποντάς το σε ένα σούπερ θρεπτικό πρωινό. Η καλύτερή μου; Να προσθέτω το φαγητό που περίσσεψε από χθες!
  4. Μπανανοτηγανίτες. Άλλη μια πανεύκολη ιδέα για σνακ για τα παιδιά.
    Συνταγή για τις μπανανοτηγανίτες: Λιώνουμε με ένα πιρούνι μία ώριμη μπανάνα και προσθέτουμε 3-4 αυγά και λίγη κανέλα Κεϋλάνης , τα χτυπάμε με ένα φουέ και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Για ακόμα πιο διασκεδαστικά σχήματα, ανακάλυψε τα ειδικά τηγανάκια στο kouziniko.gr!
    snack-gia-to-scholeio
    Τα αυγομάφινς είναι εύκολο να μεταφερθούν, και μπορούν να καταναλωθούν ζεστά ή κρύα, κάνοντάς τα ιδανική επιλογή για το lunchbox.
  5. Αυγομάφινς. Και η λίστα με παρασκευές όπου κυριαρχεί το αγαπημένο μας αυγό συνεχίζεται.
    Συνταγή για αυγομάφινς: Θα χρειαστείς τόσα αυγά όσα μάφινς θέλεις να φτιάξεις. Έτσι, για 6 muffins χρειαζόμαστε 6 αυγά, 2 κ.σ. πρόβειο γιαούρτι, 1 μικρό τριμμένο καρότο, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά που σου αρέσουν. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τοποθετούμε σε θήκες για μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα για 25′. Εννοείται ότι και εδώ μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι κρέας περίσσεψε από την προηγούμενη ημέρα.
  6. Cloudbreads. Τα πιο αφράτα ψωμάκια χωρίς αλεύρι και χωρίς γλούτενη! Ιδανικά για τα παιδάκια που έχουν αλλεργίες σε γαλακτοκομικά, σιτηρά και για όσα έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Αυτά τα αφράτα “σύννεφα” φτιάχνονται με μόλις 2 υλικά.
    Συνταγή για cloudbreads: Θα χρειαστούμε 3 αυγά και 2 κ.σ. ξύδι και μπαχαρικά της αρεσκείας σου. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με το ξύδι μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα άλλο μπολ. Αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα απαλά με μια μαρίζ. Τοποθετούμε αντικολλητική μεμβράνη ψησίματος σε ένα ταψί και σε τσέρκι με διάφορα σχήματα βάζουμε λίγο από το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 175°C για 35 λεπτά, μόλις αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα.
  7. Αυγόφετες: Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα. Για να γίνει ακόμα πιο υγιεινό ψήστες στον φούρνο. Συνδυάζονται τέλεια με τυράκι ή και με μέλι.
    15 υγιεινα σνακ για το σχολειο
    Φτιάξε εύκολα και γρήγορα υγιεινά αλμυρά και γλυκά σνακ για το σχολείο.
  8. Pancakes:. Άλλη μία ευέλικτη πρόταση όπου μπορείς να προσθέσεις γλυκά η αλμυρά συστατικά. Φυσικά τρώγονται ευχάριστα και σκέτα. Μπορείς να τα απογειώσεις είτε ψήνοντάς τα στα τηγανάκια με διάφορα σχέδια είτε κόβοντας τα σε διάφορα σχέδια με κουπάτ. Την αναλυτική συνταγή θα τη βρεις σε παλαιότερο άρθρο μου εδώ: ΥΓΙΕΙΝΑ PANCAKES
  9. Φρούτα εποχής: Κόψε φρούτα σε διασκεδαστικά σχήματα (π.χ. αστέρια, καρδιές) ή φτιάξε φρουτοσαλάτες.
  10. Λαχανικά εποχής: Κομμένα σε στικς ή σε διάφορα χαριτωμένα σχέδια αποτελούν ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ για το σχολείο. Συνόδευσε με τζατζίκι ή χούμους.
  11. Μους: Κι όμως υπάρχει και υγιεινή εκδοχή της μους.
    Συνταγή για τη μους: Τοποθετούμε στο multi μισό μικρό αβοκάντο, μισή μπανάνα, λίγο κακάο, αλέθουμε και έτοιμη!
  12. Γιαούρτι: Ιδανικά επιλέγουμε γιαούρτι πρόβειο με πετσούλα, καθώς είναι υψηλότερο σε πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά. Συνδυάζουμε με μέλι και ξηρούς καρπούς ή με φρούτα.
  13. Ξηροί καρποί: Αυτά τα μικρά σνακ είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα όπως η βιταμίνη Ε, το μαγνήσιο και τα αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης των παιδιών κατά τη διάρκεια του σχολείου. Τοποθέτησέ τα σε θήκες σιλικόνης.
    cloudbreads-syntagi
    Τα cloudbreads είναι τα πιο αφράτα ψωμάκια χωρίς αλεύρι και χωρίς υδατάνθρακες.
  14. Τοστ χωρίς αλεύρι: Αν ψάχνεις για μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική στο κλασικό τοστ, αυτή η συνταγή χωρίς γλουτένη είναι ιδανική.
    Συνταγή για τοστάκι χωρίς γλουτένη: Τρίβουμε μια μικρή πατάτα και ένα μικρό καρότο στον ψιλό τρίφτη, τα στύβουμε ελαφρώς για να αφαιρέσουμε τα περιττά υγρά και τα ανακατεύουμε με ένα αυγό και λίγο τριμμένο κασεράκι. Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδόκολλα στην τοστιέρα, τυλίγοντάς το καλά και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά στη μέγιστη θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο και τραγανό τοστ χωρίς γλουτένη, γεμάτο θρεπτικά συστατικά που θα δώσει ενέργεια στα παιδιά για όλη τη μέρα.
  15. Υγιεινά ζελεδάκια: Τα υγιεινά ζελεδάκια είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στα τυποποιημένα ζελεδάκια γεμάτα ζάχαρη και τεχνητά πρόσθετα, ιδανικά για σνακ στο σχολείο. Μπορούν να παρασκευαστούν με φυσικά συστατικά, όπως φρέσκους χυμούς φρούτων και ζελατίνη, η οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ωφέλιμη για τις αρθρώσεις και το δέρμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χυμούς όπως πορτοκάλι, φράουλα ή μήλο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, και να δώσεις στα ζελεδάκια τη φυσική γλυκύτητα που θα λατρέψουν τα παιδιά.  Τη συνταγή θα τη βρεις εδώ: ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ
σνακ για το σχολειο
Τα υγιεινά σνακ παρέχουν στα παιδιά την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις.

Γιατί είναι σημαντικά τα υγιεινά σνακ στο σχολείο;

Τα υγιεινά σνακ παρέχουν στα παιδιά την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Επιπλέον, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού τους και στην αποφυγή προβλημάτων όπως η υπερκινητικότητα και η έλλειψη συγκέντρωσης.

Με λίγη προετοιμασία, μπορείς να δημιουργήσεις νόστιμα και θρεπτικά σνακ που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Επίλεξε ποιοτικά υλικά, χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και κάνε τα σνακ του σχολείου μια ευχάριστη εμπειρία για όλη την οικογένεια!

Με αγάπη για τους πολυάσχολους γονείς!

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.
Call Now Button