Κατσαρόλα από Χυτοσίδηρο (Μαντέμι) με καπάκι που γίνεται τηγάνι, σειρά Iron Series
Το παραδοσιακό μαντέμι που δεν έλειπε από την κουζίνα της γιαγιάς έχει επανέλθει στη σύγχρονη κουζίνα!
Εξασφαλίζει ομοιόμορφη διανομή της θερμότητας και τη διατηρεί για πολλή ώρα.
Ιδανικό για αργό μαγείρεμα, διατηρώντας τα θρεπτικά συστατικά και την υγρασία του φαγητού.
Κατάλληλο για εστίες: κεραμικές, αλογόνου, γκαζιού, επαγωγικές και φούρνο!
Τα μαντεμένια σκεύη παραμένουν ζεστά ακόμη και όταν τα έχετε απομακρύνει από την εστία.
Αποκτούν αντικολλητική ιδιότητα με την συχνή χρήση και την κατάλληλη φροντίδα.
Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και κρατάνε για μια ζωή.
Τι είναι το μαντέμι;
Το μαντέμι ή αλλιώς χυτοσίδηρος είναι ένα παράξενο μείγμα, πολύ ανθεκτικό και συνάμα ευαίσθητο. Ακόμη, είναι εξαιρετικά αντιδραστικό, πράγμα που σημαίνει, ότι μπορεί σκουριάσει πολύ εύκολα.
Πρόκειται για κάτι πολύ φυσιολογικό, οπότε μην το πετάξετε! Η επίστρωση του μαντεμένιου σκεύους μπορεί να ανανεωθεί ατελείωτες φορές, ενώ η πατίνα του γίνεται καλύτερη με τη χρήση.
Με κατάλληλη φροντίδα το μαντεμένιο σκεύος μπορεί να επανέλθει και να γίνει σαν καινούριο. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστό seasoning!
Γενικές πληροφορίες για το μαντέμι
–Τα μαντεμένια σκεύη είναι κατάλληλα για σιγανό ψήσιμο στο φούρνο και στις εστίες.
–Πρέπει να θερμαίνονται σταδιακά.
–Επιλέξτε μια εστία λίγο μικρότερη από τη βάση του σκεύους ή ακριβώς της ίδιας διαμέτρου με το σκεύος σας.
–Για να αποφύγετε την πιθανότητα να καείτε, θα πρέπει πάντα να πιάνετε τα σκεύη με πιάστρα ή με γάντι.
–Μην ακουμπάτε το σκεύος σε επιφάνειες που δεν αντέχουν υψηλές θερμοκρασίες, όταν αυτό είναι ζεστό.
Διαστάσεις: Φ25