Φάτε μάτια ψάρια..

Αγαπάς το ψητό ψάρι στη σχάρα αλλά αποφεύγεις να το ψήσεις μόνος σου;Το ψήσιμο των ψαριών στη σχάρα είναι μια από τις πιο νόστιμες μεθόδους μαγειρέματος. Και η αλήθεια είναι ότι είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις όλα τα μυστικά για να ψήσεις τέλεια το ψάρι στη σχάρα.

Πώς να ψήσεις σωστά τα ψάρια στη σχάρα!

Προετοιμασία

  1. Αρχικά, η σχάρα ψησίματος πρέπει να είναι αρκετά καθαρή πριν τοποθετήσεις επάνω τα ψάρια. Όσο πιο καθαρή είναι η σχάρα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να κολλήσουν τα ψάρια. Η συρματόβουρτσα είναι ιδανική για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων. Έπειτα, άλειψε τη σχάρα με λάδι.
  2. Αλάτισε (με χοντρό αλάτι) τα ψάρια, τύλιξέ τα με χαρτί κουζίνας και άφησέ τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο αποβάλλεται η υπερβολική υγρασία και το ψήσιμο γίνεται καλύτερο. Τέλος, φρόντισε να λαδώσεις πολύ καλά το ψάρι με ένα πινέλο ή ένα σπρέι λαδιού.

Τεχνική ψησίματος ψαριών

  1. Προθερμαίνουμε το barbeque σε υψηλή θερμοκρασία. Τι πετυχαίνουμε; Μείωση χρόνου παραμονής του ψαριού στη σχάρα – μείωση πιθανοτήτων να στεγνώσει το ψάρι. Ακόμη, το ψάρι δε θα κολλήσει – κάτι που συχνά αποτελεί μεγάλο φόβο για τους ψήστες.
  1. Στη συνέχεια, λαδώνουμε καλά τη σχάρα πριν τοποθετήσουμε τα ψάρια. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις το ψάρι πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου. Τι πετυχαίνουμε; Και αύτη η πρακτική βοηθάει στο να μην κολλήσουν τα ψάρια.
  1. Έπειτα, χαράσσουμε τα ψάρια διαγώνια, ιδίως εάν είναι μεγάλα. Τι πετυχαίνουμε; Καλύτερο και γρηγορότερο ψήσιμο.
  1. Τέλος, ψήνουμε τα ψάρια για περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα με το πάχος του ψαριού. Ο γενικός κανόνας προβλέπει 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά, για 1cm πάχος.

Ποια είναι τα ιδανικά ψάρια για ψήσιμο στη σχάρα;

Δεν είναι όλα τα ψάρια κατάλληλα για ψήσιμο στη σχάρα. Ωστόσο, μπορείς να επιλέξεις ψάρια λιπαρά ή με σφικτή σάρκα, όπως είναι το σκουμπρί, ο ξιφίας, ο σολομός, η σαρδέλα, ο τόνος και το φαγκρί.

Ποια είναι η διατροφική αξία του ψαριού;

  • Χαμηλό σε λιπαρά
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
  • Πηγή άπαχης πρωτεΐνης
  • Χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά
  • Πλούσια σε βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες D και B12, το σελήνιο και ο φώσφορος

Η επιλογή φρέσκων, υψηλής ποιότητας ψαριών είναι το κλειδί για την επίτευξη της καλύτερης γεύσης.

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.