Φτιάξε το πιο ζουμερό Smash burger!

Τα smash burgers είναι μια από τις πιο αγαπημένες εκδοχές μπιφτεκιών χάρη στην απίστευτα τραγανή κρούστα και την ζουμερή υφή τους. Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι η τεχνική του “smash” που επιτρέπει στο μπιφτέκι να δημιουργήσει μια λεπτή, τραγανή επιφάνεια ενώ παραμένει μαλακό στο εσωτερικό. Εδώ θα βρεις μια εύκολη συνταγή και τα μυστικά για να τα φτιάξεις στην εντέλεια.

ti-einai-to-smashed-burger
Φτιάξε το καλύτερο smash μπέργκερ με αυτή την εύκολη, βήμα-προς-βήμα συνταγή.!

Τι είναι τα Smash Burgers;

Τα smash burgers είναι μια αμερικανική σπεσιαλιτέ που φτιάχνεται από μικρές μπάλες κιμά τις οποίες πιέζουμε με μία πρέσα ή μια σπάτουλα σε ένα καυτό τηγάνι. Η έντονη πίεση δημιουργεί μια τραγανή κρούστα και μια ζουμερή καρδιά, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει τους χυμούς του κρέατος.

Τα μυστικά των τέλειων Smash Burgers:

  •  Επίλεξε έναν κιμά με υψηλό ποσοστό λίπους (80/20) . Το λίπος δίνει γεύση και βοηθά το μπιφτέκι να παραμείνει ζουμερό κατά το ψήσιμο.
  • Φτιάξε μικρές μπάλες από κιμά χωρίς να τον πλάσεις υπερβολικά. Όσο λιγότερο ανακατεύεις, τόσο πιο τρυφερό θα βγει το μπιφτέκι.
  • Χρησιμοποίησε μαντεμένιο τηγάνι  και φρόντισε να είναι πολύ ζεστό. Η υψηλή θερμοκρασία είναι το κλειδί για να πετύχεις την τραγανή κρούστα
  • Πίεσε καλά τα μπιφτέκια. Το πάτημα του μπιφτεκιού βοηθά στην απελευθέρωση των χυμών του, δημιουργώντας ένα πιο ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα.
  • Μην τα παραψήσεις. Τα smash burgers είναι λεπτά, οπότε ψήνονται πολύ γρήγορα. Μόλις η κάτω πλευρά αποκτήσει ωραία κρούστα (περίπου 1-2 λεπτά), γύρισέ τα και ψήσε για άλλα 30-60 δευτερόλεπτα.
    πρέσα για ομοιόμορφα μπέργκερ
    Μυστικά για τέλεια, ζουμερά μπέργκερ.

    Συνταγή για Smash Burgers

Υλικά (για 4 burgers):

  • 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιος (80% άπαχο κρέας, 20% λίπος)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ψωμάκια για burger
  • 4 φέτες τυρί cheddar (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Προετοιμασία: Ζεσταίνουμε ένα καυτό τηγάνι από χυτοσίδηρο.
  • Φτιάχνουμε τα μπιφτέκια: Πλάθουμε τον κιμά σε μικρές μπάλες.
  • Smash: Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στο κέντρο της πρέσας και πιέζουμε δυνατά για να δημιουργήσουμε ομοιόμορφα καλοσχηματισμένα μπιφτέκια.
  • Ψήσιμο: Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Σερβίρισμα: Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στα ψωμάκια burger, προσθέτουμε τυρί και τα υπόλοιπα υλικά.
    το καλύτερο τηγάνι για μπιφτέκια
    Το καλύτερο τηγάνι για να ψήσετε ζουμερά μπιφτέκια είναι το μαντεμένιο σχαροτήγανο.

Γιατί να φτιάξεις smash burgers;

  • Τα smash burgers μαγειρεύονται πολύ γρήγορα, καθιστώντας τα ιδανικά για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.
  • Χρειάζεσαι μόνο λίγα υλικά για να φτιάξεις smash burgers, καθιστώντας τα μια οικονομική και εύκολη επιλογή.
  • Μπορείς να πειραματιστείς με διάφορα είδη κρέατος, τυριών, σαλτσών και συνοδευτικών για να δημιουργήσεις τα δικά σου μοναδικά smash burgers.
Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.