TIPS ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

Συντήρηση ξύλινων μαγειρικών εργαλείων

Τα ξύλινα εργαλεία μαγειρικής αποτελούν μια όμορφη προσθήκη σε κάθε κουζίνα. Ακόμη θα δώσουν μια ρουστίκ αίσθηση και μια φυσική, ζεστή πινελιά στο χώρο σας.

Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, τα ξύλινα μαγειρικά εργαλεία είναι μια δημοφιλής επιλογή λόγω της αισθητικής και της λειτουργικότητας τους.

Τα ξύλινα εργαλεία μαγειρικής έχουν πολλαπλά οφέλη:

  • Το ξύλο διαθέτει φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, γι’αυτό προστατεύει το φαγητό από μικρόβια, βακτήρια και μούχλα.
  • Το ξύλο είναι μη τοξικό και δεν εκλύει επικίνδυνες, χημικές ουσίες στο φαγητό.
  • Το ξύλο είναι ένας φυσικός και ανανεώσιμος πόρος, επομένως αποτελεί φυσική και υγιεινή επιλογή.
  • Ακόμη, δε μεταδίδει τη θερμότητα. Ανακάτεψε το ζεστό φαγητό, χωρίς να φοβάσαι ότι η λαβή θα ζεσταθεί.
  • Τα ξύλινα μαγειρικά εργαλεία δεν επηρεάζουν τη γεύση των τροφίμων και αυτό τα καθιστά το τέλειο εργαλείο για την κονσερβοποίηση φρούτων και λαχανικών.
  • Επίσης δε χαράσσουν και δε φθείρουν τα αντικολλητικά σκεύη, εξασφαλίζοντας μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Διαθέτουν υψηλή αντοχή στη συχνή και μακροχρόνια χρήση, για αυτό και αποτελούν αγαπημένη επιλογή των σεφ!

Για να διατηρήσεις τα ξύλινα εργαλεία στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για καιρό, ακολούθησε αυτές τις συμβουλές:

  • Πλύνε την ξύλινη σπάτουλα αμέσως μετά τη χρήση. Χρησιμοποίησε ζεστό νερό και ήπιο απορρυπαντικό πιάτων.
  • Μην αφήνεις τα ξύλινα εργαλεία να μουλιάσουν, γιατί το ξύλο απορροφά το νερό και αλλοιώνεται.
  • Να τα στεγνώνεις πάντα καλά με ένα πανί ή μία πετσέτα.
  • Περιστασιακά μπορείς να περνάς τα ξύλινα εργαλεία με ένα λαδωμένο πανάκι για καλή συντήρηση!
  • Τα ξύλινα είδη οικιακής χρήσης πρέπει να πλένονται στο χέρι, οπότε απόφυγε το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.
  • Για επίμονους λεκέδες από τρόφιμα όπως η ντομάτα, τρίψε την ξύλινη επιφάνεια με ένα κομμάτι λεπτό γυαλόχαρτο.
  • Για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα από τροφές, ρίξε χοντρό αλάτι σε λεμόνι κομμένο στη μέση και τρίψε τα ξύλινα μαγειρικά εργαλεία σου.
  • Η πιο γρήγορη λύση για να καθαρίσεις ένα ξύλο κοπής έτσι ώστε να κόψεις κάποιο άλλο τρόφιμο, είναι το λευκό ξύδι. Απλώς, άπλωσε μερικές σταγόνες ξύδι στην ξύλινη επιφάνεια κοπής, τρίψε με ένα σφουγγάρι και ξέπλυνε με ζεστό νερό.
ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ:

Είναι αξιόπιστα και απαραίτητα για όλες τις συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Είναι ιδανικά για:

  • Ανάδευση οποιουδήποτε υλικού ακόμη και της πιο σκληρής ζύμης
  • Άπλωμα μείγματος
  • Καθάρισμα τοιχωμάτων από το δοχείο
  • Σερβίρισμα
  • Αφαίρεση φαγητού από το ταψί

Στο kouziniko.gr θα βρεις ξύλινα εργαλεία μαγειρικής υψηλής ποιότητας:

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.