Τσαντίλα για μυζήθρα, από 100% βαμβακερό ύφασμα, ελληνικού υφαντουργείου.
Χαρακτηριστικά της τσαντίλας για μυζήθρα:
- Το μυζηθρόπανο είναι ιδανικό για να στραγγίσει και να πήξει την ξηρή μυζήθρα.
- Προσδίδει το χαρακτηριστικό ωοειδές σχήμα της μυζήθρας.
- Το τυρόγαλο κατά την παρασκευή νωπής μυζήθρας πρέπει να διηθηθεί από τσαντίλα για να απομακρυνθούν τα τρίμματα τυριού, τα οποία μπορεί να καούν και να υποβαθμίσουν την ποιότητα της μυζήθρας.
- Μπορεί να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές, καθιστώντας την μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.
- Εκτός από το τυρί, η τσαντίλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το στράγγισμα άλλων τροφίμων, όπως ροφήματα ξηρών καρπών, χυμούς φρούτων και αφεψήματα βοτάνων.
- Κατάλληλη για τρόφιμα.
- Διάσταση: 90×90 εκατοστά
Αναλυτική περιγραφή της τσαντίλας για μυζήθρα:
Η μυζήθρα παράγεται στην Ελλάδα παραδοσιακά από αιγοπρόβειο τυρόγαλα.
Καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη ποσότητα νωπής μυζήθρας γίνεται από το τυρόγαλα των σκληρών τυριών, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος, αλλά εδώ πρέπει να γίνει η διήθηση από τσαντίλα.
Ακόμη, το τυρόπηγμα που είναι μαζεμένο στην επιφάνεια του τυρογάλακτος μπορεί να συλλεχθεί με τσαντίλα.
Η ξηρή μυζήθρα παράγεται όπως και η νωπή με τη διαφορά ότι στραγγίζει σε τσαντίλες, και παίρνει το ωοειδές σχήμα.
Η τσαντίλα θα πρέπει ιδανικά να είναι βαμβακερή τετράγωνη και όχι μάλλινη ή ραμμένη σε σχήμα κώνου (τύπου βλάχικη), η οποία δύσκολα καθαρίζεται αλλά και το τυρί τρίβεται και συσκευάζεται ανομοιόμορφα.
Η τσαντίλα αφαιρείται αφότου πήξει η μυζήθρα, μετά από στράγγισμα μερικών ωρών.
Δείτε τα υπόλοιπα εργαλεία για να φτιάξετε τυρί εδώ: : Αξεσουάρ τυροκομίας