Τσαντίλα για τυρί, από 100% βαμβακερό ύφασμα, ελληνικού υφαντουργείου.
Χαρακτηριστικά της βαμβακερής τσαντίλας για τυρί :
- Ιδανική για να στραγγίζετε το πήγμα τυριού πριν το φορμάρισμα.
- Επίσης, εάν φτιάχνετε vegan/φυτικό τυρί ή πιο μαλακό κατσικίσιο τυρί, θα χρειαστείτε τσαντίλα/τουλπάνι για το πλάσιμο του τυριού.
- Μπορεί να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές, καθιστώντας την μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.
- Εκτός από το τυρί, η τσαντίλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το στράγγισμα άλλων τροφίμων, όπως ροφήματα ξηρών καρπών, χυμούς φρούτων και αφεψήματα βοτάνων.
- Διάσταση: 120×120 εκατοστά
Η τσαντίλα θα πρέπει ιδανικά να είναι βαμβακερή τετράγωνη και όχι μάλλινη ή ραμμένη σε σχήμα κώνου (τύπου βλάχικη), η οποία δύσκολα καθαρίζεται αλλά και το τυρί τρίβεται και συσκευάζεται ανομοιόμορφα.
Η τσαντίλα αφαιρείται αφότου σφίξει το τυρί, μετά από στράγγισμα μερικών ωρών.
Στα σκληρά τυριά το τυρόπηγμα μπαίνει πάντοτε μέσα σε τουλπάνι, το οποίο διπλώνει σφιχτά και τοποθετείται μέσα στο καλούπι, το οποίο πρέπει να είναι καλά γεμάτο.
Δείτε τα υπόλοιπα εργαλεία για να φτιάξετε τυρί εδώ: : Εργαλεία τυροκομίας