Η πήλινη κατσαρόλα είναι ένα κλασικό και διαχρονικό μαγειρικό σκεύος, που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική.
Χαρακτηριστικά της στρογγυλής πήλινης κατσαρόλας:
- Η καλύτερη κατσαρόλα για μελωμένα, γευστικά και υγιεινά φαγητά.
- Κατασκευασμένη από πηλό.
- Ο πηλός είναι ένα φυσικό υλικό, που επιτρέπει στα φαγητά να μαγειρεύονται ομοιόμορφα και αργά, διατηρώντας τα θρεπτικά συστατικά τους.
- Διαθέτει αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και στη μακροχρόνια χρήση.
- Η πήλινη κατσαρόλα δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες και δεν αλλοιώνει τη γεύση των τροφίμων.
- Τα πήλινα σκεύη μαγειρικής είναι ιδανικά για σιγομαγείρεμα.
- Το σιγομαγείρεμα σε πήλινη γάστρα ενισχύει τη γεύση των φαγητών, καθώς επιτρέπει στα υλικά να απελευθερώσουν όλα τα αρώματά τους.
- Χάρη στις εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες του πηλού, οι πήλινες γάστρες απαιτούν χαμηλότερη θερμοκρασία μαγειρέματος και λιγότερο χρόνο, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας.
- Ιδανική και για σερβίρισμα.
- Τέλειο σκεύος για να μαγειρέψετε τα αγαπημένα σας φαγητά για το χριστουγεννιάτικο, το πασχαλινό ή γενικότερα για το οικογενειακό τραπέζι.
- Διαστάσεις: 25X12,5 (4 μερίδες)
- Χωρητικότητα: 3,5 λίτρα
Κατάλληλη για μαγείρεμα σε:
- Παραδοσιακό φούρνο
- Ξυλόφουρνο
- Φούρνο κτιστό
- Ξυλόσομπα και φούρνο ξυλόσομπας
- Φούρνο υγραερίου και φλόγα υγραερίου
- Ηλεκτρικό φούρνο
- Φούρνο μικροκυμάτων
- Ανοιχτή φωτιά camping
- Τζάκι και φλόγα τζακιού
Ακατάλληλη για μαγείρεμα σε:
- Ηλεκτρική εστία
Tips για σωστή χρήση και φροντίδα της πήλινης γάστρας:
- Πριν από την πρώτη χρήση, αφήστε την πήλινη γάστρα και το καπάκι να μουλιάσουν σε νερό, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Μετά το μούλιασμα, στεγνώστε πολύ καλά την πήλινη κατσαρόλα προτού τη χρησιμοποιήσετε.
- Τις πρώτες 5 με 6 φορές να πλένετε το σκεύος μόνο με ζεστό νερό και σόδα φαγητού.
- Να αποφεύγετε τα συμπυκνωμένα απορρυπαντικά και το πλυντήριο πιάτων.
- Δεν τοποθετούμε ποτέ άδεια την πήλινη γάστρα πάνω σε φωτιά.
- Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά.
- Τέλος, πριν την αποθήκευση της πήλινης γάστρας να θυμάστε να την στεγνώνετε καλά και να την αποθηκεύετε χωρίς το καπάκι, για την αποφυγή μούχλας.
Δείτε και τα 2 μεγέθη εδώ: Παραδοσιακές πήλινες κατσαρόλες