Χύτρα Lava από Χυτοσίδηρο (Μαντέμι).
Το παραδοσιακό μαντέμι που δεν έλειπε από την κουζίνα της γιαγιάς έχει επανέλθει στη σύγχρονη κουζίνα!
Εξασφαλίζει ομοιόμορφη διανομή της θερμότητας και τη διατηρεί για πολλή ώρα.
Χάρη στην επικάλυψη σμάλτου, η χρήση του είναι πρακτική και η συντήρησή του εύκολη. Ιδανικό για αργό μαγείρεμα, διατηρώντας τα θρεπτικά συστατικά και την υγρασία του φαγητού.
Κατάλληλο για εστίες: κεραμικές, αλογόνου, γκαζιού, επαγωγικές ακόμη και φούρνο!
Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο για το πώς γίνεται το seasoning στα μαντεμένια σκεύη!
Γενικές πληροφορίες για το μαντέμι
–Τα μαντεμένια σκεύη είναι κατάλληλα για σιγανό ψήσιμο στο φούρνο και στις εστίες.
–Πρέπει να θερμαίνονται σταδιακά.
–Επιλέξτε μια εστία λίγο μικρότερη από τη βάση του σκεύους ή ακριβώς της ίδιας διαμέτρου με το σκεύος σας.
–Για να αποφύγετε την πιθανότητα να καείτε, θα πρέπει πάντα να πιάνετε τα σκεύη με πιάστρα ή με γάντι.
–Μην ακουμπάτε το σκεύος σε επιφάνειες που δεν αντέχουν υψηλές θερμοκρασίες, όταν αυτό είναι ζεστό.
–Συνιστούμε τη χρήση ξύλινων ή πλαστικών εργαλείων εντός του σκεύους.
Τι είναι το μαντέμι;
Το μαντέμι ή αλλιώς χυτοσίδηρος είναι ένα μείγμα σιδήρου, άνθρακα και πυριτίου, εξαιρετικά ανθεκτικό και συνάμα ευαίσθητο.
Έρευνες δείχνουν ότι το μαγείρεμα σε μαντεμένια σκεύη μπορεί να εμπλουτίσει το φαγητό σας με μικρές ποσότητες σιδήρου.
Διαστάσεις: Νο24