Μαντεμένια ψηστιέρα-γκριλιέρα Saporella Ghisa με ανοξείδωτα αναδιπλούμενα χερούλια από την εταιρεία Risoli.
Ένα απαραίτητο σκεύος για υγιεινά και διαιτητικά γεύματα.
Το κατάλληλο εργαλείο για να σοτάρετε, να ψήσετε, να σιγοβράσετε ή να τηγανίσετε.
Ψήστε κρέας, ψάρι και ό,τι άλλο θέλετε με ευκολία σε αυτή την ψηστιέρα η οποία αναπτύσσει γρήγορα υψηλή θερμοκρασία χάρη στην κατασκευή και το υλικό της!
Εξαιρετική και για σερβίρισμα, χάρη στις εξαιρετικές της δυνατότητες συγκράτησης της θερμότητας.
Οι πτυσσόμενες ανοξείδωτες λαβές είναι πολύ πρακτικές γιατί εξοικονομούν χώρο στο ντουλάπι της κουζίνας.
Η επιφάνεια μαγειρέματος με ραβδώσεις απομακρύνει το λίπος από το φαγητό.
Κατάλληλη για εστίες υγραερίου, ηλεκτρικές, κεραμικές, επαγωγικές και φούρνο.
Μαγειρέψτε νόστιμα και εντυπωσιακά πιάτα με ευκολία!
Η ιστορία της ιταλικής οικογενειακής εταιρείας Risolì ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στην πόλη Lumezzane της Λομβαρδίας. Στόχος της Risoli ήταν και είναι η δημιουργία εργαλείων μαγειρικής που είναι ευκολότερα στη χρήση, ευκολότερα στο καθάρισμα και, με την ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας, να εξασφαλίζουν ομοιόμορφο μαγείρεμα που διατηρεί τη γεύση και το άρωμα του φαγητού.
Διαστάσεις: 50 x 28cm
Τι είναι το μαντέμι;
Το μαντέμι ή αλλιώς χυτοσίδηρος είναι ένα παράξενο μείγμα, πολύ ανθεκτικό και συνάμα ευαίσθητο. Ακόμη, είναι εξαιρετικά αντιδραστικό, πράγμα που σημαίνει, ότι μπορεί σκουριάσει πολύ εύκολα. Πρόκειται για κάτι πολύ φυσιολογικό, οπότε μην το πετάξετε! Η επίστρωση του μαντεμένιου σκεύους μπορεί να ανανεωθεί ατελείωτες φορές, ενώ η πατίνα του γίνεται καλύτερη με τη χρήση.
Με κατάλληλη φροντίδα το μαντεμένιο σκεύος μπορεί να επανέλθει και να γίνει σαν καινούριο. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστό seasoning!
Πώς γίνεται το seasoning;
- Πλένουμε το μαντεμένιο σκεύος με λίγο σαπούνι και ζεστό νερό. Εάν έχει σκουριάσει παίρνουμε την ειδική ανοξείδωτη αλυσίδα-scrubber που είναι ιδανική για τον καθαρισμό των μαντεμένιων σκευών, και το τρίβουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
- Στεγνώνουμε πολύ καλά το μαντεμένιο σκεύος σας με μια χαρτοπετσέτα ή με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι, αμέσως μετά το πλύσιμο.
- Εφαρμόζουμε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα φυτικού λαδιού σε ολόκληρο το μαντεμένιο σκεύος, μέσα και έξω.
- Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις, στην κατάλληλη θερμοκρασία, (μεγαλύτερη του σημείο καπνού), και τοποθετούμε μέσα το μαντεμένιο τηγάνι, ή την κατσαρόλα, ανάποδα. Έπειτα από μια ώρα, σβήνουμε το φούρνο χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα.
Μετά το πέρας δύο ωρών, το μαντεμένιο σκεύος θα έχει παγώσει και θα είναι αρκετά δροσερό για να το χειριστείτε.
Tip: Τοποθετήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από το μαντεμένιο σκεύος για τυχόν σταγόνες λαδιού, που μπορεί να στάξουν.
Σημείο καπνού διάφορων φυτικών ελαίων.
Έλαια | Σημείο καπνού (οC) |
Κραμβέλαιο | 204 |
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | 207 |
Παρθένο ελαιόλαδο | 210 |
Λινέλαιο | 107 |
Σογιέλαιο | 232 |
Ηλιέλαιο | 227 |
Αραβοσιτέλαιο | 232 |
Έλαιο αβοκάντο | 249 |