Μαντεμένιο Σχαροτήγανο Τετράγωνο Βαθύ Seasoned | 28×28 Υ4,6 cm.

16.90 

Εξαντλημένο

Σχαροτήγανο από μαντέμι!
Το μαντεμένιο σχαροτήγανο συγκρατεί το περιττό λίπος από τις τροφές και αναπτύσσει γρήγορα υψηλή θερμοκρασία.

Δείτε περισσότερα στην περιγραφή παρακάτω..

Μαντεμένιο σχαροτήγανο τετράγωνο βαθύ, seasoned.

Χαρακτηριστικά του τετράγωνου μαντεμένιου σχαροτήγανου:

  • Κατασκευή από μαντέμι: Το μαντέμι φημίζεται για την ανθεκτικότητα και την αντοχή του στη φθορά, εξασφαλίζοντας χρόνια άψογης χρήσης.
  • Seasoned επιφάνεια: Το σχαροτήγανο έρχεται με seasoned επιφάνεια, έτοιμο για χρήση, χωρίς να χρειαστεί να το “καρυκεύσετε” μόνοι σας.
  • Ομοιόμορφη θερμοκρασία: Το μαντέμι κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα, αποτρέποντας τα “καμένα” σημεία και εξασφαλίζοντας τέλειο ψήσιμο.
  • Βαθύ σχεδιασμός: Ο βαθύς σχεδιασμό του σχαροτηγάνου το καθιστά ιδανικό για μαγείρεμα, τηγάνισμα, σοτάρισμα και ψήσιμο ποικιλίας φαγητών, όπως κρέατα, λαχανικά, αυγά και pancakes.
  • Κατάλληλο για όλες τις εστίες: Το σχαροτήγανο είναι συμβατό με όλες τις εστίες, συμπεριλαμβανομένων των επαγωγικών.
  • Εύκολος καθαρισμός: Η seasoned επιφάνεια καθαρίζεται εύκολα με ζεστό νερό και σαπούνι.
  • Διαστάσεις: 28×28 cm.
  • Ύψος: 4,6 cm.

Πλεονεκτήματα του τετράγωνου μαντεμένιου σχαροτήγανου:

  • Υψηλή αντοχή στη φθορά και στη σκληρή και μακροχρόνια χρήση.
  • Ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Βαθύς σχεδιασμός για ευελιξία.
  • Κατάλληλο για όλες τις εστίες.
  • Εύκολος καθαρισμός.
  • Χωρίς χημικές ουσίες, ιδανικό για υγιεινό μαγείρεμα.

Το μαντεμένιο σχαροτήγανο είναι το καλύτερο σκεύος για να ψήσετε μοσχαρίσια μπριζόλα.

Διαθέτει υπερυψωμένες αυλακώσεις, που μιμούνται τις σχάρες ενός μπάρμπεκιου, επιτρέποντας στο περιττό λίπος να στραγγίζει μακριά από το φαγητό ενώ ταυτόχρονα “κλειδώνει” τους χυμούς και τις γεύσεις του.

Ακόμη, διατηρεί τη θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας ζεστά φαγητά για ώρα.

Συχνές ερωτήσεις:

Τι είναι το μαντέμι;

Το μαντέμι ή αλλιώς χυτοσίδηρος είναι ένα παράξενο μείγμα, πολύ ανθεκτικό και συνάμα ευαίσθητο.
Ακόμη, είναι εξαιρετικά αντιδραστικό, πράγμα που σημαίνει, ότι μπορεί να σκουριάσει πολύ εύκολα.
Πρόκειται για κάτι πολύ φυσιολογικό, οπότε μην το πετάξετε!
Η επίστρωση του μαντεμένιου σκεύους μπορεί να ανανεωθεί ατελείωτες φορές, ενώ η πατίνα του γίνεται καλύτερη με τη χρήση.
Με κατάλληλη φροντίδα το μαντεμένιο σκεύος μπορεί να επανέλθει και να γίνει σαν καινούριο. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστό seasoning!

Πώς γίνεται το seasoning;

  1. Πλένουμε το μαντεμένιο σκεύος με λίγο σαπούνι και ζεστό νερό. Εάν έχει σκουριάσει χρησιμοποιούμε την ειδική ανοξείδωτη αλυσίδα-scrubber που είναι ιδανική για τον καθαρισμό των μαντεμένιων σκευών, και το τρίβουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
  2. Στεγνώνουμε πολύ καλά το μαντεμένιο σκεύος σας με μια χαρτοπετσέτα ή με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι, αμέσως μετά το πλύσιμο.
  3. Εφαρμόζουμε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα φυτικού λαδιού σε ολόκληρο το μαντεμένιο σκεύος, μέσα και έξω.
  4. Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις, στην κατάλληλη θερμοκρασία, (μεγαλύτερη του σημείο καπνού), και τοποθετούμε μέσα το μαντεμένιο τηγάνι,  ή την κατσαρόλα, ανάποδαΈπειτα από μια ώρα, σβήνουμε το φούρνο χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα.
    Μετά το πέρας δύο ωρών, το μαντεμένιο σκεύος θα έχει παγώσει και θα είναι αρκετά δροσερό για να το χειριστείτε.

Tip: Τοποθετήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από το μαντεμένιο σκεύος για τυχόν σταγόνες λαδιού, που μπορεί να στάξουν.

Σημείο καπνού διάφορων φυτικών ελαίων.

Έλαια Σημείο καπνού (οC)
Κραμβέλαιο 204
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 207
Παρθένο ελαιόλαδο 210
Λινέλαιο 107
Σογιέλαιο 232
Ηλιέλαιο 227
Αραβοσιτέλαιο 232
Έλαιο αβοκάντο 249

 

Υλικό

Κατασκευαστής

Ankor

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.