Τηγάνι Μαντέμι 15εκ Iron Series

11.00 

Εξαντλημένο

Εξαιρετικά ανθεκτικό μαντεμένιο τηγάνι!

  • Στόμιο απορροής και από τις δύο πλευρές για ευκολία στο σερβίρισμα
  • Εξαιρετικής αντοχής
  • Ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας
  • Διατήρηση θερμότητας 
  • Κατάλληλο για όλες τις εστίες
    Δείτε παρακάτω τι είναι το μαντέμι και πώς γίνεται το seasoning..
    Διάσταση: 15 cm

Τηγάνι μαντεμένιο, κατασκευασμένο από χυτοσίδηρο (μαντέμι), σειρά Iron Series.
Διαθέτει στόμιο απορροής και από τις δύο πλευρές για ευκολία στο σερβίρισμα.

To μαντεμένιο τηγάνι είναι κατάλληλο για όλες τις εστίες, για χρήση μέσα στον φούρνο, στο τζάκι, στη σόμπα και την φωτιά.
Τα μαντεμένια σκεύη παραμένουν ζεστά ακόμη και όταν τα έχετε απομακρύνει από την εστία.

Αποκτούν αντικολλητική ιδιότητα με την συχνή χρήση και την κατάλληλη φροντίδα.
Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και κρατάνε για μια ζωή.

Χάρη στις διάφορες μαγειρικές του δυνατότητες, αυτό το τηγάνι είναι μια χρήσιμη, πρακτική προσθήκη σε κάθε επαγγελματική κουζίνα εστιατορίου!

Τι είναι το μαντέμι;
Το μαντέμι ή αλλιώς χυτοσίδηρος είναι ένα παράξενο μείγμα, πολύ ανθεκτικό και συνάμα ευαίσθητο.

Ακόμη, είναι εξαιρετικά αντιδραστικό, πράγμα που σημαίνει, ότι μπορεί σκουριάσει πολύ εύκολα.
Πρόκειται για κάτι πολύ φυσιολογικό, οπότε μην το πετάξετε!

Η επίστρωση του μαντεμένιου σκεύους μπορεί να ανανεωθεί ατελείωτες φορές,  ενώ η πατίνα του γίνεται καλύτερη με τη χρήση.
Με κατάλληλη φροντίδα το μαντεμένιο σκεύος μπορεί να επανέλθει και να γίνει σαν καινούριο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστό seasoning!

Πώς γίνεται το seasoning;

  1. Πλένουμε το μαντεμένιο σκεύος με λίγο σαπούνι και ζεστό νερό. Εάν έχει σκουριάσει παίρνουμε την ειδική ανοξείδωτη αλυσίδα-scrubber που είναι ιδανική για τον καθαρισμό των μαντεμένιων σκευών, και το τρίβουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
  2. Στεγνώνουμε πολύ καλά το μαντεμένιο σκεύος σας με μια χαρτοπετσέτα ή με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι, αμέσως μετά το πλύσιμο.
  3. Εφαρμόζουμε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα φυτικού λαδιού σε ολόκληρο το μαντεμένιο σκεύος, μέσα και έξω.
  4. Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις, στην κατάλληλη θερμοκρασία, (μεγαλύτερη του σημείο καπνού), και τοποθετούμε μέσα το μαντεμένιο τηγάνι,  ή την κατσαρόλα, ανάποδα. Έπειτα από μια ώρα, σβήνουμε το φούρνο χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα.
    Μετά το πέρας δύο ωρών, το μαντεμένιο σκεύος θα έχει παγώσει και θα είναι αρκετά δροσερό για να το χειριστείτε.

Tip: Τοποθετήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από το μαντεμένιο σκεύος για τυχόν σταγόνες λαδιού, που μπορεί να στάξουν.

Διάσταση: 15 cm

Σημείο καπνού διάφορων φυτικών ελαίων.

Έλαια Σημείο καπνού (οC)
Κραμβέλαιο 204
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 207
Παρθένο ελαιόλαδο 210
Λινέλαιο 107
Σογιέλαιο 232
Ηλιέλαιο 227
Αραβοσιτέλαιο 232
Έλαιο αβοκάντο 249

Υλικό

Μέγεθος - Διαστάσεις

Υποκατηγορία

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.