Τηγάνι μαντεμένιο, αντικολλητικό, κατασκευασμένο από χυτοσίδηρο (μαντέμι), σειρά Atlas.
Χαρακτηριστικά του μαντεμένιου αντικολλητικού τηγανιού:
- Ιδανικό σκεύος για να σοτάρετε, να τσιγαρίσετε, να τηγανίσετε, να ψήσετε σε εστία ή στον φούρνο.
- Ειδική κυψελοειδής επιφάνεια που προσδίδει μακροχρόνια αντοχή και υψηλή ανθεκτικότητα στις γρατσουνιές.
- Το μαντεμένιο τηγάνι διαθέτει λαβή από ανοξείδωτο ατσάλι για μεγαλύτερη αντοχή και απευθείας χρήση στο φούρνο.
- Αντικολλητική επίστρωση χωρίς PFOA, για υγιεινό μαγείρεμα.
- Το φαγητό δεν κολλάει.
- Ελαφρύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα μαντεμένια σκεύη, χάρη στην καινοτόμο παραγωγή τους.
- Βαθύς σχεδιασμός.
- To μαντεμένιο τηγάνι είναι κατάλληλο για όλες τις εστίες, για χρήση μέσα στον φούρνο, στο τζάκι, στη σόμπα και την φωτιά.
- Κατάλληλο για χρήση σε επαγγελματικές κουζίνες.
- Διάμετρος: Φ28cm.
- Βάθος: 5,2cm.
- Χωρητικότητα: 2,4 Litre
Το μαντεμένιο αντικολλητικό τηγάνι Atlas Nava 28 εκατοστών είναι ένα ιδανικό σκεύος για όσους αναζητούν ένα ανθεκτικό, αξιόπιστο και ευέλικτο τηγάνι.
Κατασκευασμένο από χυτοσίδηρο υψηλής ποιότητας, αυτό το τηγάνι μπορεί να αντέξει σε υψηλές θερμοκρασίες.
Η ειδική κυψελοειδής επιφάνεια του τηγανιού προσφέρει μακροχρόνια αντοχή και υψηλή ανθεκτικότητα στα γδαρσίματα, ενώ η αντικολλητική επίστρωση χωρίς PFOA σας επιτρέπει να μαγειρεύετε υγιεινά, χωρίς να κολλάει το φαγητό.
Η λαβή από ανοξείδωτο ατσάλι παραμένει δροσερή στην αφή, προσφέροντας άνεση στη χρήση, ενώ το τηγάνι είναι κατάλληλο για χρήση σε όλες τις εστίες, συμπεριλαμβανομένης της επαγωγής.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο φούρνο έως και 260°C, καθιστώντας το ιδανικό για ψήσιμο, σοτάρισμα και τηγάνισμα.
Η επίστρωση του μαντεμένιου σκεύους μπορεί να ανανεωθεί ατελείωτες φορές, ενώ η πατίνα του γίνεται καλύτερη με τη χρήση.
Με κατάλληλη φροντίδα το μαντεμένιο σκεύος μπορεί να επανέλθει και να γίνει σαν καινούριο.
Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστό seasoning!
Πώς γίνεται το seasoning;
- Πλένουμε το μαντεμένιο σκεύος με λίγο σαπούνι και ζεστό νερό. Εάν έχει σκουριάσει παίρνουμε την ειδική ανοξείδωτη αλυσίδα-scrubber που είναι ιδανική για τον καθαρισμό των μαντεμένιων σκευών, και το τρίβουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
- Στεγνώνουμε πολύ καλά το μαντεμένιο σκεύος σας με μια χαρτοπετσέτα ή με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι, αμέσως μετά το πλύσιμο.
- Εφαρμόζουμε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα φυτικού λαδιού σε ολόκληρο το μαντεμένιο σκεύος, μέσα και έξω.
- Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις, στην κατάλληλη θερμοκρασία, (μεγαλύτερη του σημείο καπνού), και τοποθετούμε μέσα το μαντεμένιο τηγάνι, ή την κατσαρόλα, ανάποδα. Έπειτα από μια ώρα, σβήνουμε το φούρνο χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα.
Μετά το πέρας δύο ωρών, το μαντεμένιο σκεύος θα έχει παγώσει και θα είναι αρκετά δροσερό για να το χειριστείτε.
Δείτε τα υπόλοιπα μεγέθη της σειράς εδώ: Atlas Nava
Δείτε παρακάτω στο άρθρο:
Πώς γίνεται το seasoning στα μαντεμένια σκεύη!