Μουστόμετρο είναι το εργαλείο μέτρησης που προσδιορίζει την περιεκτικότητα των σταφυλιών σε ζάχαρη και τον βαθμό ωρίμανσής τους για την παρασκευή κρασιού.
Είναι θερμόμετρο και υδρόμετρο μαζί.
Βοηθάει στην παρατήρηση, της εξέλιξης και της ολοκλήρωσης της ζύμωσης.
Κατάλληλο για ερασιτέχνες και επαγγελματίες που ασχολούνται με την οινοποιία.
Πιο συγκεκριμένα:
– Μέτρηση αληθών βαθμών Baume
– Μέτρηση Ειδικού βάρους
– Σταφυλοσάκχαρα %
– Αντιστ. Οινοπνεύματος %
Οδηγίες χρήσης:
Βάλτε σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα μούστο και εμβαπτίστε το μουστόμετρο.
Το μουστόμετρο δεν πρέπει να αγγίζει τα τοιχώματα του σωλήνα, για να αποφευχθεί ανακρίβεια στη μέτρηση.
Αφήστε το να βυθιστεί.
Μόλις σταματήσει να βυθίζεται και αρχίσει να επιπλέει, μπορείτε να διαβάσετε την ένδειξη.
Για να είναι ακριβής η μέτρηση, το δείγμα πρέπει να είναι αρκετό ώστε το μουστόμετρο να επιπλέει μέσα στο δοχείο του δείγματος.
Το μουστόμετρο θα πρέπει να βρίσκεται στην ίδια θερμοκρασία με τον μούστο, για να αποτραπούν μεταβολές στην πυκνότητα κατά τη μέτρηση.
Διάσταση: 18εκ.