Καλούπι banneton (proofing basket) για φορμάρισμα ψωμιού οβάλ
Χαρακτηριστικά του καλουπιού banneton για ψωμί:
- Το καλάθι/καλούπι φορμαρίσματος είναι κατασκευασμένο από φυσικό καλάμι και είναι ιδανικό για την διαδικασία φουσκώματος του ψωμιού δίνοντας ομοιόμορφο ραβδωτό σχήμα στη ζύμη.
- Βασικό εργαλείο για επαγγελματίες αρτοποιούς αλλά και για όσους θέλουν να φτιάξουν σπιτικό ψωμί σαν επαγγελματίες!
- Επιτρέπει στη ζύμη να αναπνέει κατά τη διαδικασία του φουσκώματος.
- Επιπλέον, απορροφά την υπερβολική υγρασία, και έτσι το ζυμάρι δεν κολλάει και απελευθερώνεται εύκολα.
- Τα πλαϊνά του banneton παρέχουν στήριξη και βοηθούν τη ζύμη να φουσκώνει προς τα πάνω.
- Είναι επίσης, οικολογικό, μη τοξικό και κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα.
- Χάρη στο μικρό του βάρος μπορεί να μεταφερθεί εύκολα.
- Διαστάσεις: 27,4Χ13Χ6,5
Προετοιμασία:
Καθαρίστε το καλάθι με ένα πινέλο ή βούρτσα πριν την πρώτη χρήση.
Αλευρώστε πολύ καλά και τοποθετήστε το ζυμάρι.
Καθαρισμός:
Αφού τελειώσει η διαδικασία φουσκώματος του ψωμιού, καθαρίζετε πολύ καλά και με λεπτομέρεια ανάμεσα στις ραβδώσεις με ένα πινέλο ή βούρτσα.
Εάν χρειαστεί να πλύνετε το banneton, χρησιμοποιήστε μόνο νερό και στεγνώστε πολύ καλά.
Αποθήκευση:
Αποθηκεύστε σε ξηρό μέρος με καλή κυκλοφορία αέρα, για την αποφυγή σχηματισμού μούχλας.
Μπορείτε επίσης να καλύψετε με πετσέτα για να τραβήξει την επιπλέον υγρασία.
Αν επιθυμείτε να αναβαθμίσετε την ποιότητα του ψωμιού σας, τότε το οβάλ καλούπι banneton είναι το τέλειο εργαλείο για εσάς!
Φτιαγμένο από φυσικό καλάμι, αυτό το καλάθι απορροφά την περίσσεια υγρασίας από τη ζύμη σας, δημιουργώντας μια τραγανή κρούστα.
Η υφή του καλαμιού επιτρέπει στο ψωμί να αναπνεύσει και να φουσκώσει ομοιόμορφα, χαρίζοντας σας ένα αφράτο και ελαφρύ αποτέλεσμα.
Επιπλέον, το καλάθι banneton είναι επαναχρησιμοποιήσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον, καθιστώντας το μια οικονομική και βιώσιμη επιλογή.
Δείτε παρακάτω στο άρθρο:
Τι είναι το banneton;