Καλούπι banneton για φορμάρισμα ψωμιού στρόγγυλο
Το καλάθι/καλούπι φορμαρίσματος είναι κατασκευασμένο από φυσικό καλάμι και είναι ιδανικό για την διαδικασία φουσκώματος του ψωμιού δίνοντας ομοιόμορφο ραβδωτό σχήμα στη ζύμη.
Επιτρέπει στη ζύμη να αναπνέει κατά τη διαδικασία του φουσκώματος.
Επιπλέον, απορροφά την υπερβολική υγρασία, και έτσι το ζυμάρι δεν κολλάει και απελευθερώνεται εύκολα.
Τα πλαϊνά του banneton παρέχουν στήριξη και βοηθούν τη ζύμη να φουσκώνει προς τα πάνω.
Είναι επίσης, οικολογικό, μη τοξικό και κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα.
Χάρη στο μικρό του βάρος μπορεί να μεταφερθεί εύκολα.
Βασικό εργαλείο για επαγγελματίες αρτοποιούς αλλά και για όσους θέλουν να φτιάξουν σπιτικό ψωμί σαν επαγγελματίες!
Προετοιμασία:
Καθαρίστε το καλάθι με ένα πινέλο ή βούρτσα πριν την πρώτη χρήση.
Αλευρώστε πολύ καλα και τοποθετήστε το ζυμάρι.
Καθαρισμός:
Αφού τελειώσει η διαδικασία φουσκώματος του ψωμιού, καθαρίζετε πολύ καλα και με λεπτομέρεια ανάμεσα στις ραβδώσεις με ένα πινέλο ή βούρτσα.
Εάν χρειαστεί να πλύνετε το banneton, χρησιμοποιήστε μόνο νερό και στεγνώστε πολύ καλά.
Μπορείτε επίσης να καλύψετε με πετσέτα για να τραβήξει την επιπλέον υγρασία.
Αποθήκευση:
Αποθηκεύστε σε ξηρό μέρος με καλή κυκλοφορία αέρα, για την αποφυγή σχηματισμού μούχλας.
Δείτε ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα banneton!
Διαστάσεις: 22Χ8,5